Čokoládové fondue Ambiente
20 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 2kusyVanilkový lusk
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůMed včelí
- 400gramůČokoláda hořká
- 40mililitrůLikér Cointreau
- 500gramůJahody zahradní
- 500gramůBroskve
- 500gramůHrušky
- 500gramůKiwi
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití.
- 2Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům.
- 3Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek.
- 4Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce.
- 5Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.