Čokoládové fondue Ambiente

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití.
  • 2
    Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům.
  • 3
    Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek.
  • 4
    Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce.
  • 5
    Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.