Čokoládové kostky s mandlemi
75 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 1kusVejce slepičí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 20lžicMáslo čerstvé
- 100gramůMandle
- 40gramůStrouhanka
- 3lžíceRum
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůPoleva čokoládová
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Šlehačka
- 60gramůCukr moučkový
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mouku a strouhanku si dáme do misky a přilijeme rum. Necháme chvilku odstát.
- 2Smícháme cukr, vejce, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 30 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, rozpuštěné, prochladlé máslo, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané mandle, rumem navlhčenou strouhanku a mouku a zlehka promícháme.
- 3Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Těsto necháme prochladnout, rozdělíme na dva díly, jeden potřeme ušlehanou smetanou s cukrem. Druhý díl nakrájíme na kostky, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout. Kostky složíme na první díl a dokrájíme. Vložíme do papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.