Čokoládové lanýžky v bílé polevě
25 min.
Ingredience
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 90gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůČokoláda hořká
- 300gramůČokoláda mléčná
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůPoleva čokoládová
- Na ozdobení
- 150gramůPoleva čokoládová bílá
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
998 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
- 2Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.
- 3Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.