Čokoládové lanýžky v bílé polevě

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
998 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  • 2
    Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.
  • 3
    Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.