Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
63 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
  • 2
    Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
  • 3
    Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.
  • 4
    Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.
  • 5
    Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.