Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem
45 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůRýže carnaroli
- 1špetkaSůl
- 400mililitrůVíno portské
- 6lžicCukr krupice
- 800mililitrůMléko čerstvé polotučné
- 200gramůČokoláda hořká
- 12plátkůKandovaná pomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
63 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
- 2Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
- 3Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.
- 4Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.
- 5Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.