Čokoládové suflé z brambor

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
9 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme se slupkou v hrnci se špetkou soli osolené vody doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout. Brambory oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu.
  • 2
    Do brambor vložíme máslo, dáme na sporák. Vmícháme mouku, kakao a stálým mícháním přiléváme mléko. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a odstavíme ze sporáku.
  • 3
    Vše dohromady dobře promícháme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé bramborové směsí vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme.
  • 4
    Pečící formičky na suflé vymažeme máslem, naplníme vychladlou směsí. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.