Čokoládové suflé z brambor
65 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKakao
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůČokoláda hořká
- 20gramůCukr moučkový
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
9 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme se slupkou v hrnci se špetkou soli osolené vody doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout. Brambory oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu.
- 2Do brambor vložíme máslo, dáme na sporák. Vmícháme mouku, kakao a stálým mícháním přiléváme mléko. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a odstavíme ze sporáku.
- 3Vše dohromady dobře promícháme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé bramborové směsí vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme.
- 4Pečící formičky na suflé vymažeme máslem, naplníme vychladlou směsí. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.