Čokoládoví ježci
40 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 75gramůSolamyl
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaHřebíček
- 100gramůMandle plátky
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
526 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.
- 2Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.
- 4Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.