Čokoládoví ježci

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
526 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.
  • 2
    Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.
  • 4
    Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.