Čokoládovo-broskvový koláč
80 min.
Ingredience
- 20kusůSušenky BeBe kakaové
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 225lžicCukr krupice
- 2lžíceMouka polohrubá
- Náplň
- 450gramůRicotta
- 225gramůCukr krupice
- 200gramůBroskve
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 120gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
310 g
Vláknina
1 g
Cukr
300 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme lžící másla a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Do mísy rozdrobíme sušenky, přimícháme tři lžíce másla a cukr. Směs přendáme na plech a rukama upěchujeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Riccotu smícháme s cukrem, kousky broskví, vejcem, hladkou moukou, špetkou soli a promícháme do hladké hmoty.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a přimícháme k ní hrnek těsta. Dobře promícháme.
- 5Zbytek sýrového těsta s broskvemi nalijeme na plech a uhladíme. Pomocí kávové lžičky klademe na těsto čokoládovou hmotu tak, abychom dosáhli mramorového efektu.
- 6Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 50 minut. Po upečení plech vyjmeme, moučník necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.