Čokoládovo-broskvový koláč

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
310 g
Vláknina
1 g
Cukr
300 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme lžící másla a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Do mísy rozdrobíme sušenky, přimícháme tři lžíce másla a cukr. Směs přendáme na plech a rukama upěchujeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
  • 3
    Riccotu smícháme s cukrem, kousky broskví, vejcem, hladkou moukou, špetkou soli a promícháme do hladké hmoty.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a přimícháme k ní hrnek těsta. Dobře promícháme.
  • 5
    Zbytek sýrového těsta s broskvemi nalijeme na plech a uhladíme. Pomocí kávové lžičky klademe na těsto čokoládovou hmotu tak, abychom dosáhli mramorového efektu.
  • 6
    Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 50 minut. Po upečení plech vyjmeme, moučník necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.