Čokoládovo-pomerančové dortíčky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
639 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, nakrájeným změklým máslem a dužinou vydlabanou z vanilkového lusku. Vypracované těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme nejméně 30 minut v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme z něj 40 kulatých placiček, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme placičky vychladnout.
  • 3
    Na krém ohřejeme v kastrůlku pomerančovou šťávu a likér. Za stálého míchání ve směsi rozpustíme čokoládu. Necháme vychladnout.
  • 4
    Smetanu dohusta ušleháme a vmícháme do vychladlé směsi. Necháme vychladit v ledničce.
  • 5
    Čokoládový krém potom ozdobně nanášíme cukrářským sáčkem s hvězdicovou špičkou na upečené placičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.