Čokoládovo-pomerančové dortíčky
40 min.
Ingredience
- Krém
- 2lžícePomerančová šťáva
- 4lžičkyLikér pomerančový
- 140gramůČokoláda na vaření
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
639 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, nakrájeným změklým máslem a dužinou vydlabanou z vanilkového lusku. Vypracované těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme nejméně 30 minut v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme z něj 40 kulatých placiček, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme placičky vychladnout.
- 3Na krém ohřejeme v kastrůlku pomerančovou šťávu a likér. Za stálého míchání ve směsi rozpustíme čokoládu. Necháme vychladnout.
- 4Smetanu dohusta ušleháme a vmícháme do vychladlé směsi. Necháme vychladit v ledničce.
- 5Čokoládový krém potom ozdobně nanášíme cukrářským sáčkem s hvězdicovou špičkou na upečené placičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.