Čokoládovo-švestkový věnec
85 min.
Ingredience
- Na formu
- Na krém
- 260gramůSýr Ricotta
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceMléko plnotučné
- 1,5lžíceCukr moučka
- Na těsto
- 170gramůŠvestky sušené
- 170mililitrůVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakaový prášek Bio
- 0,5lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu ve tvaru věnce vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V misce zalijeme sušené švestky bez pecek vroucí vodou, přikryjeme a necháme alespoň půl hodiny nabobtnat.
- 3V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, vanilku a dobře rozšleháme, až se cukr rozpustí.
- 4Vychladlé švestky i s vodou rozmixujeme a vzniklou kaši vmícháme do vaječné směsi. Postupně přimícháme mouku, v které jsme rozmíchali kakao, sůl a kypřicí prášek. Vzniklé těsto dáme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě zhruba25 minut. Zda je věnec upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 5Poté vyjmeme z trouby a ve formě necháme asi 5 minut chladnout, poté vyjmeme z formy a na mřížce necháme zcela vychladnout.
- 6Na krém propasírujeme ricottu a v míse ji ušleháme s cukrem, vanilkou a mlékem do hustého krému.
- 7Krém upravíme na vršek vychladlého věnce, přes sítko poprášíme kakaem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.