Čokoládový dort s marcipánovými hvězdičkami
70 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 200gramůOřechy vlašské
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyKáva instantní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůČokoláda hořká
- 80gramůMarcipánová hmota surová
- 1kusCukr vanilka
- 125gramůCukr moučkový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
972 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s teplou vodou, 125 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli a 1 lžičkou limetkové šťávy. Potom ho opatrně zamícháme do žloutkové směsi, přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku skořice a instantní kávu. Vše důkladně promícháme.
- 3Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Po upečení korupus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a polevou celý dortový korpus potřeme.
- 5Na vále vyválíme marcipánovou hmotu na placku a pomocí formičky vykrajujeme hvězdičky, které různě klademe na povrch dortu. Necháme ztuhnout a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.