Čokoládový dort s marcipánovými hvězdičkami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
972 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s teplou vodou, 125 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli a 1 lžičkou limetkové šťávy. Potom ho opatrně zamícháme do žloutkové směsi, přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku skořice a instantní kávu. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Po upečení korupus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a polevou celý dortový korpus potřeme.
  • 5
    Na vále vyválíme marcipánovou hmotu na placku a pomocí formičky vykrajujeme hvězdičky, které různě klademe na povrch dortu. Necháme ztuhnout a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.