Čokoládový dort s ostružinami
60 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 250gramůPoleva čokoládová
- 200gramůOstružiny
- 200gramůMandle plátky
- 100gramůOříšky piniové
- 200gramůDžem meruňkový
- Na těsto
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 250gramůPoleva čokoládová
- 160gramůJogurt bílý
- 150gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- Na vymazání formy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehaní přidáváme žloutky, teplou čokoládu a jogurt. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh a vanilkový cukr vmícháme do máslové směsi. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka zamícháme.
- 2Připravenou hmotu vlijeme do dortové formy vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 stupňové teplotě 30 minut. Upečený korpus po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout ve formě. Potom stěny formy uvolníme, sundáme a korpus necháme volně vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozřízneme na dva díly.
- 3První díl potřeme džemem, položíme na něj druhý díl. Povrch a stěny dortu potřeme čokoládovou polevou. Na povrch čokolády naaranžujeme omyté a očištěné ostružiny. Stěny dortu ještě obalíme v drobně nasekaných mandlových lupíncích a nadrobno nasekaných piniových oříšcích.
- 4Hotový dort necháme v lednici vychladnout a zatuhnout. Potom nakrájíme na úhledné trojúhelníky. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.