Čokoládový dort s ostružinami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehaní přidáváme žloutky, teplou čokoládu a jogurt. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh a vanilkový cukr vmícháme do máslové směsi. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka zamícháme.
  • 2
    Připravenou hmotu vlijeme do dortové formy vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 stupňové teplotě 30 minut. Upečený korpus po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout ve formě. Potom stěny formy uvolníme, sundáme a korpus necháme volně vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozřízneme na dva díly.
  • 3
    První díl potřeme džemem, položíme na něj druhý díl. Povrch a stěny dortu potřeme čokoládovou polevou. Na povrch čokolády naaranžujeme omyté a očištěné ostružiny. Stěny dortu ještě obalíme v drobně nasekaných mandlových lupíncích a nadrobno nasekaných piniových oříšcích.
  • 4
    Hotový dort necháme v lednici vychladnout a zatuhnout. Potom nakrájíme na úhledné trojúhelníky. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.