Čokoládový dort s vlašskými ořechy

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1796 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
178 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
744 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s 3/4 krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi, nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, čokoládu a strouhanku.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme dvěmi lžícemi strouhanky, troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. 1/3 těsta nalijeme do dortové formy a pečeme 15 minut. Po upečení necháme korupus vychladnout a vyklopíme ho z formy. Takto to uděláme ještě se zbývajícími 2/3 třetinami těsta, tak bychom nakonec měli 3 stejné korpusy.
  • 3
    V míse ušleháme semtanu s moučkovým cukrem do tuha. Jednotlivé dortové placky potíráme šlehačkou a vrstvíme na sebe. Zbytek šlehačky rozetřeme okolo dortového korpusu.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, po zchladnutí jí přelijeme slepený korupus. Povrch zdobíme vlašskými ořechy, nakonec dort necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.