Čokoládový dort s vlašskými ořechy
80 min.
Ingredience
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 60gramůOřechy vlašské
- 4lžíceStrouhanka
- 100lžicMáslo čerstvé
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 150gramůČokoláda hořká
- Ozdoba
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůOřechy vlašské
- 150gramůČokoláda hořká
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1796 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
178 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
744 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s 3/4 krupicového cukru a vanilkovým cukrem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi, nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, čokoládu a strouhanku.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme dvěmi lžícemi strouhanky, troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. 1/3 těsta nalijeme do dortové formy a pečeme 15 minut. Po upečení necháme korupus vychladnout a vyklopíme ho z formy. Takto to uděláme ještě se zbývajícími 2/3 třetinami těsta, tak bychom nakonec měli 3 stejné korpusy.
- 3V míse ušleháme semtanu s moučkovým cukrem do tuha. Jednotlivé dortové placky potíráme šlehačkou a vrstvíme na sebe. Zbytek šlehačky rozetřeme okolo dortového korpusu.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, po zchladnutí jí přelijeme slepený korupus. Povrch zdobíme vlašskými ořechy, nakonec dort necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.