Čokoládový koláč s kakaem a mandlemi
90 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 125gramůČokoláda hořká
- 1lžíceSolamyl
- 5kusůMandle
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme žloutky s cukrem, postupně přimícháme maizenu, kakao, 80g másla a rozehřátou čokoládu.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nešleháme.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Formu vložíme do pekáče naplněného do poloviny vodou a dáme do trouby. Pečeme 50-60minut. Hotový koláč vyklopíme na talíř.
- 5Na pánvi zprudka opražíme nahrubo nakrájené mandle, nasypeme na koláč a poprášíme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.