Čokoládový koláč s kakaem a mandlemi

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme žloutky s cukrem, postupně přimícháme maizenu, kakao, 80g másla a rozehřátou čokoládu.
  • 2
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nešleháme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Formu vložíme do pekáče naplněného do poloviny vodou a dáme do trouby. Pečeme 50-60minut. Hotový koláč vyklopíme na talíř.
  • 5
    Na pánvi zprudka opražíme nahrubo nakrájené mandle, nasypeme na koláč a poprášíme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.