Čokoládový krém s třešněmi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko se solí, cukrem a vanilkovým luskem převaříme.
  • 2
    Vanilku vyjmeme a do vařícího mléka vsypeme nastrouhanou čokoládu. Zvolna vaříme asi 30 minut.
  • 3
    Do částečně vychladlé směsi zamícháme žloutky rozmíchané v trošce studeného mléka a směs necháme zhoustnout ve vodní lázni - nesmí se vařit.
  • 4
    Zhoustlý krém přecedíme do pohárů a uložíme do ledničky. Před podáváním ozdobíme každou porci čerstvými třešněmi a mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.