Čokoládový krém s třešněmi
40 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 125gramůČokoláda hořká
- 75gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 200gramůTřešně
- 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mléko se solí, cukrem a vanilkovým luskem převaříme.
- 2Vanilku vyjmeme a do vařícího mléka vsypeme nastrouhanou čokoládu. Zvolna vaříme asi 30 minut.
- 3Do částečně vychladlé směsi zamícháme žloutky rozmíchané v trošce studeného mléka a směs necháme zhoustnout ve vodní lázni - nesmí se vařit.
- 4Zhoustlý krém přecedíme do pohárů a uložíme do ledničky. Před podáváním ozdobíme každou porci čerstvými třešněmi a mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.