Čokoládový mandlový dort

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou.
  • 3
    Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu.
  • 4
    Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.