Čokoládový mandlový dort
105 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 140gramůMandle
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusCitrony
- 0,5kusVanilkový lusk
- Krém
- 70gramůCukr kostkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,06litrVoda pitná
- 0,13litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 5gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 100gramůČokoláda hořká
- 5gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 0,06litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou.
- 3Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu.
- 4Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.