Čokoládový pařez
90 min.
Ingredience
- Krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 75gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- Ozdoba
- 200gramůČokoláda hořká
- Těsto
- 50gramůPoleva čokoládová
- 50gramůVišně
- 150gramůMarcipánová hmota surová
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
972 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Čokoládovou polevu a kandované višně pokrájíme na malé kousky. Marcipánovou hmotu promícháme se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do žloutkové hmoty, přidáme mouku, mleté vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou čokoládovou polevu a kandované višně. Vypracujeme hladké těsto.
- 2Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 50 minut. Po upečení vyndáme dortový korpus z formy a necháme zcela vychladnout.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu mléko, vanilkový pudink a cukr a necháme ztuhnout. Pudink necháme vychladnout a potom do něj zamícháme máslo a mandlový likér. Vymícháme hladký krém.
- 4Dortový korpus podélně jednou přeřízneme a slepíme k sobě vanilkovým krémem. Zbytkem krému potřeme celý povrch dortu včetně okrajů.
- 5Hořkou čokoládu ostrým nožem nařežeme na tenké třísky a celý dort jimi ozdobíme tak, že dort bude vypat jako pařez a čokoláda na dortu jako kůra. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.