Čokoládový pařez

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
972 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládovou polevu a kandované višně pokrájíme na malé kousky. Marcipánovou hmotu promícháme se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do žloutkové hmoty, přidáme mouku, mleté vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou čokoládovou polevu a kandované višně. Vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 50 minut. Po upečení vyndáme dortový korpus z formy a necháme zcela vychladnout.
  • 3
    V kastrůlku přivedeme k varu mléko, vanilkový pudink a cukr a necháme ztuhnout. Pudink necháme vychladnout a potom do něj zamícháme máslo a mandlový likér. Vymícháme hladký krém.
  • 4
    Dortový korpus podélně jednou přeřízneme a slepíme k sobě vanilkovým krémem. Zbytkem krému potřeme celý povrch dortu včetně okrajů.
  • 5
    Hořkou čokoládu ostrým nožem nařežeme na tenké třísky a celý dort jimi ozdobíme tak, že dort bude vypat jako pařez a čokoláda na dortu jako kůra. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.