Čokoládový rýžový pudink
50 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 900mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceKakao
- 300gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme 2 l vody, uvedeme do varu a vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme a pod pokličkou povaříme 10 minut. Potom rýži scedíme.
- 2V kastrůlku zahřejeme mléko s kakaem k varu, přidáme rýži a vaříme bez pokličky asi 30 minut doměkka. Přidáme cukr, promícháme, odstavíme z plotny a ihned vmícháme žloutky.
- 3Rýži rozdělíme do misek, uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.
- 4Pudink podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
ula
pá 18. 10. 2013
užasný recept pro děti!
Helena45
čt 3. 4. 2014
Zajímavé. V sobotu to vytvořím k odpolednímu mlsání.