Čokoládový salám s mandlemi
25 min.
Ingredience
- 30gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusHřebíček
- 175gramůMandle
- 150gramůČokoláda hořká
- 1kusVejce slepičí
- 0,25kusCitrony
- Na vál
- 30gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme cukr, tlučenou skořici, hřebíček, strouhanou citronovou kůru, 105g nastrouhaných mandlí a čokoládu. Zbytek mandlí nakrájíme na lístky a přisypeme do směsi.
- 2Za stálého míchání zahříváme, do teplé hmoty přidáme vejce a opět mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.
- 3Na pocukrované pracovní ploše vyválíme na šišku, zabalíme do papíru a necháme ztuhnout. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.