Conchiglie s boby a smetanou
60 min.
Ingredience
- 300gramůBoby zahradní
- 60gramůAnglická slanina
- 250gramůPórek
- 2lžíceOlej olivový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15gramůCitronová kůra
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.
- 4Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 5Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.