Conchiglie s lososem a koprem
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTěstoviny Conchiglie
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHrášek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůLosos uzený
- 150gramůJogurt bílý
- 150gramůCréme fraiche
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje.
- 2Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme.
- 3V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.