Conchiglie s rukolou
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 130mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200gramůRukola
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 3000mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Rukolu posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s rukolou, orestujeme, přilijeme vývar, smetanu, osolíme, opepříme a vyvaříme dohusta. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rukolovou omáčkou a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.