Conchiglie se špenátem
30 min.
Ingredience
- 750gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůTěstoviny Conchiglie
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 250gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
920 mg
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, omyjeme, dáme chvíli okapat. Připravíme v nízkém hrnci vroucí osolenou vodu a necháme špenát blanšírovat asi 1 minutu. Přes síto ho přelijeme a prudce zchladíme ledovou vodou, ale udržujeme špenát teplý. Chilli papričku zbavíme semínek a zbytků stopky, omyjeme a nasekáme na drobné kousky.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme je na skus dle návodu na obalu. Ke konci vaření odebereme z hrnce 150 ml vody. Hotové těstoviny slijeme přes síto, krátce necháme okapat a vrátíme do hrnce, do kterého přidáme olivový olej a chilli papričku. Dle chutí osolíme a opepříme.
- 3Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme teplý špenát a posypeme ovčím sýrem. Pokud je to nutné, přidáme vodu získanou při vaření těstovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.