Conchiglie se žampiony a krevetami
95 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 4litryVoda pitná
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 180gramůKrevety tygří - loupané
- 180gramůKrabí maso mražené
- 1špetkaPepř cayenský
- 60gramůSýr Parmezán
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
- 3kusyBobkový list
- 0,75kusCibule
- 900mililitrůMléko polotučné
- 3špetkyMuškátový květ
- 18kusůPepř černý celý
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny.
- 2Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut.
- 3Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:
- 4Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.