Consommé z čerstvých rajčat
25 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 600mililitrůVývar slepičí
- 2kusyBazalka
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5stroužekČesnek
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
53 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.
- 2K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.