Čorba z čerstvého hrášku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůHrášek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý zelený hrášek, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. Měkký hrášek poprášíme moukou, zamícháme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 l vody a vaříme ještě 30 minut.
- 2Při servírování dáme na talíř 1 lžíci sladké smetany a čorbu opatrně naléváme.
- 3Ozdobíme drobně nasekanou kadeřavou petrželkou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.