Čorba z kopřiv

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.
  • 2
    K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.