Čorba z kopřiv
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKopřiva
- 5kusůCibulka jarní
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.
- 2K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.