Crespelle

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.
  • 2
    Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
  • 3
    Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.
  • 4
    Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.
  • 5
    Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.