Crespelle
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 5kusůŽelatina bílá plátky
- 150gramůSýr Ricotta
- 4lžičkyCukr krupice
- 4lžičkyMeduňka
- 500gramůMaliny
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůLikér Limoncello
- 80mililitrůMléko polotučné
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.
- 2Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
- 3Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.
- 4Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.
- 5Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.