Croquetas
50 min.
Ingredience
- Trojobal
- 50gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 90gramůMáslo čerstvé
- 115gramůHouby čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůŠunka parmská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 185mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na drobno nakrájené houby a za stálého míchání dusíme 5 minut. Přisypeme mouku, minutu mícháme na středním plameni, dokud nebude směs sypká, drobivá a nezačne měnit barvu. Odstavíme a postupně přiléváme mléko, mícháme až je směs hladká. Přilijeme vývar, vrátíme zpátky na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- 2Přidáme nadrobno krájenou šunku, pepř a přendáme do mísy kde necháme 2 hodiny stát, než směs vychladne.
- 3Ze směsi vytvarujeme oválné krokety, asi 6 cm dlouhé. Připravíme si trojobal a krokety v něm postupně obalíme, mouka, vejce, strouhanka. Přendáme na tác, který umístíme na 30 minut do lednice.
- 4V pánvi rozpálíme olej a krokety v něm osmažíme do světle hnědé barvy. Necháme vykapat na ubrousku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.