Crostini s uzeným lososem a pancettou
25 min.
Ingredience
- 12krajícůBageta
- 5lžicOlej olivový
- 80gramůPancetta
- 200gramůLosos uzený
- 200gramůZakysaná smetana
- 2lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 3lžíceKapary
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
246 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bagetu nakrájíme na plátky, po obou stranách potřeme olejem a urovnáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Pancettu nakrájenou na plátky vložíme na několik minut pod rozpálený gril a vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Uzeného lososa nakrájíme na tenké plátky.
- 4V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí, nasekanými kapary, citronovou šťávou a kůrou. Podle chuti opepříme.
- 5Na topinky naneseme kopečky krému, na ně upravíme plátky lososa, pancettu a nakrájenou pažitku.
- 6Podáváme na ploché míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.