Cuketa s paprikami - Hóbak džon
33 min.
Ingredience
- 300gramůCuketa
- 3gramySůl
- 5gramůPaprika zelená
- 5gramůPaprika červená
- 28gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 50mililitrůOlej stolní
- Octová sójová omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 15mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyzrálou cuketu očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a 10 minut necháme marinovat v soli, a potom ji osušíme. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na silnější kolečka. Vejce rozšleháme na obalování cuketových koleček. Z octa, vody a sójové omáčky připravíme sójovou octovou omáčku.
- 2Nakrájenou cuketu obalíme v mouce a vejci a na rozehřátém oleji, při střední teplotě, smažíme 2 minuty. Potom kolečka na pánvi obrátíme, posypeme je nakrájenými paprikami a smažíme už jen 1 minutu. Teplou smaženou cuketu podáváme se sójovou octovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.