Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryVíno portské
- 2lžičkySůl
- 0,5litrOlej fritovací
- Sýrový dip
- 300gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceŘeřicha
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5decilitrySmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1864 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
129 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
880 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme cuketu, nakrájíme ji na hranolky velikosti sousta, silné přibližně 1.5 cm. osolíme je o ochutíme citrónovým pepřem.
- 2Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme 2 žloutky, víno, sůl a těsto dobře promícháme a necháme kynout 15 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom zapracujeme do těsta.
- 3Na sýrový dip si do mísy nastrouháme plísňový sýr Nivu a promícháme ji se smetanou. Omyjeme řeřichu, drobně ji pokrájíme a přidáme k sýru. Dip dochutíme solí a pepřem.
- 4Ve fritovacím hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu olej. Kousky cukety namočíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova.
- 5Kousky usmažených cuket dáme okapat na papírovou utěrku. Servírujeme je teplé i studené se sýrovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.