Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1864 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
129 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
880 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme cuketu, nakrájíme ji na hranolky velikosti sousta, silné přibližně 1.5 cm. osolíme je o ochutíme citrónovým pepřem.
  • 2
    Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme 2 žloutky, víno, sůl a těsto dobře promícháme a necháme kynout 15 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom zapracujeme do těsta.
  • 3
    Na sýrový dip si do mísy nastrouháme plísňový sýr Nivu a promícháme ji se smetanou. Omyjeme řeřichu, drobně ji pokrájíme a přidáme k sýru. Dip dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Ve fritovacím hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu olej. Kousky cukety namočíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova.
  • 5
    Kousky usmažených cuket dáme okapat na papírovou utěrku. Servírujeme je teplé i studené se sýrovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.