Cuketa zapečená s vejci
40 min.
Ingredience
- 600gramůCuketa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam uzený 45%
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cuketu oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, uzený tvrdý sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou, vyskládáme do něj rovnoměrně cukety, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci, zasypeme sýrem, na povrch položíme pár hoblinek másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 až 25 minut. Cuketu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 8. 2015
Cuketa zapečená s vejci
Tento recept mě zaujal svojí jednoduchostí, rychlostí přípravy a nenáročností v oblasti surovin. Cukety máme na poli a i přes velmi suchý rok se nám jich urodilo opravdu hodně, takže inspiraci na jejich zpracování hledám všude.
Příprava mi trvala i méně než 15 minut a v troubě se cuketa pekla přibližně půl hodiny. Protože jsem zjistila, že uzený sýr z lednice zmizel (je prostě lepší než obyčejný 😁) dala jsem na cukety nastrouhanou goudu. Výsledek byl vynikající a pochutnal si manžel i náš malý syn, který jinak cuketu moc nechce.
Pokud bych měla recept hodnotit celkově, určitě má od celé naší rodiny pět hvězdiček a jeho autorovi moc děkuji za usnadnění práce při přípravě jednoho z obědových jídel.