Cuketo-mrkvové lívance s tvarohovým krémem
50 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 2kusyCukr vanilka
- 100gramůBorůvky
- 500gramůCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 3decilitryMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 100gramůDžem borůvkový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh si vyšleháme se smetanou, práškovým cukrem, s jedním sáčkem vanilkového cukru a rozmačkanými omytými borůvkami, krém uložíme do chladničky.
- 2Cuketu s mrkví oloupeme a omyjeme. Cuketu rozkrojíme, zbavíme semínek a jemně nastrouháme. Mrkev též jemně nastrouháme.
- 3Do mísy dáme vlažné mléko. Přidáme rozdrobené droždí, cukr, zašleháme 2 žloutky a sůl, po částech vmícháme mouku. Nakonec přimícháme cuketu s mrkví. Z bílků vyšleháme tuhý sníh s vanilkovým cukrem a zlehka ho přimícháme do těsta.
- 4Těsto by mělo být řidší. Necháme ho na teplém místě vykynout přibližně 15 minut.
- 5V lívanečníku na rozpálený tuk malou naběračkou nalijeme těsto, mírně pohybem pánve těsto rozlijeme, malé lívance smažíme po obou stranách dozlatova.
- 6Teplé lívance potřeme džemem, na každý ozdobně nastříkáme tvarohový krém a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.