Cuketová polévka s marinovanou hlívou ústřičnou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Připravíme si marinádu na hlívu: do mísy dáme sójovou omáčku, sezamový olej, špetku chilli, 2 špetky drceného kmínu, vše promícháme, vložíme do ní pokrájenou hlívu, promícháme ji s marinádou tak, aby houby byly celé obalené marinádou. Necháme je marinovat 30 minut.
  • 2
    Mezitím si omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek pokrájíme nadrobno, z pórku si odložíme 2 lžíce na ozdobu. Do mixéru dáme cuketu, cibuli, pórek, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičku javorového sirupu, sůl, pepř, lžíci miso a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté pyré. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Polévku nalijeme do misek, ozdobíme petrželovou natí, marinovanou hlívou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.