Cuketová polévka s marinovanou hlívou ústřičnou
20 min.
Ingredience
- Marináda na hlívu
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej sezamový
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2špetkyKmín drcený
- Na ozdobu polévky
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžícePórek
- 160gramůHlíva ústřičná
- Na polévku
- 350gramůCuketa
- 1kusCibule lahůdková
- 2lžícePórek
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř cayenský
- 1lžíceSójová pasta Miso
- 2lžíceOlej sezamový
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSirup javorový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Připravíme si marinádu na hlívu: do mísy dáme sójovou omáčku, sezamový olej, špetku chilli, 2 špetky drceného kmínu, vše promícháme, vložíme do ní pokrájenou hlívu, promícháme ji s marinádou tak, aby houby byly celé obalené marinádou. Necháme je marinovat 30 minut.
- 2Mezitím si omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek pokrájíme nadrobno, z pórku si odložíme 2 lžíce na ozdobu. Do mixéru dáme cuketu, cibuli, pórek, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičku javorového sirupu, sůl, pepř, lžíci miso a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté pyré. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.
- 3Polévku nalijeme do misek, ozdobíme petrželovou natí, marinovanou hlívou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.