Cuketová pomazánka jako kaviár
20 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
342 mg
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Omytou cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme ji olivovým olejem (1 lžíce) a v rozpálené pánvi ji rozpečeme.
- 2Vychladlou cuketu v míse rozmixujeme.
- 3Lučinu vyšleháme se solí a prolisovaným česnekem.
- 4Do mísy k cuketě přimícháme velmi drobně pokrájenou šalotku, olivový olej, vyšlehanou Lučinu a nakonec dochutíme citronovou šťávou.
- 5Pomazánku použijeme vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.