Cuketová terina se šťovíkem a sýrem

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
105 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety a cibuli oloupeme, omyjeme, cukety nastrouháme a cibuli pokrájíme na kolečka. V hrnci na rozehřátém oleji obě přísady pod pokličkou dusíme doměkka. Potom je rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Pokrájené rohlíky namočíme do mléka, pak je vymačkáme a přidáme k cuketě. Čerstvý kopr a mátu omyjeme, vodu setřepeme, bylinky pokrájíme nadrobno. Cuketovou směs ochutíme muškátovým oříškem, bílým mletým pepřem, pokrájenými bylinkami, vejcem, solí, vše dobře promícháme.
  • 3
    Šťovíkové listy omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pak je v pánvi podusíme pod pokličkou na rozehřátém másle. Dusíme do doby, až se rozvaří na kaši, kterou dochutíme cukrem a solí.
  • 4
    Nádobu na terinu vymažeme máslem, naplníme ji polovinou cuketové směsi, na ni rozetřeme šťovíkovou kaši. Na šťovík dáme balkánský rozdrobený sýr a zakryjeme ho druhou polovinou cuketové směsi.
  • 5
    Nádobu zakryjeme víkem, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175 °C 90 minut, pak troubu vypneme, víko z teriny odstraníme a necháme ještě 30 minut v teplé troubě, aby se odpařila pára.
  • 6
    Cuketovou terinu dáme na několik hodin do chladničky, druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.