Cuketové lečo
40 min.
Ingredience
- 200gramůCuketa
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůRajčata
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaProvensálské koření
- 1špetkaGrilovací koření
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibulku. Přidáme omytou, nadrobno nakrájenou cuketu a krátce osmahneme.
- 2Smícháme rajčatový protlak s 100 ml vody a směsí podlijeme cuketu. Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou červenou papriku a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Vše chvíli dusíme a vmícháme nasekaný česnek.
- 3Podléváme směsí chilli koření, koření, grilovacího koření, provensálského koření a vody (100 ml). Mírně přisolíme a dusíme do změknutí zeleniny.
- 4Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.