Cuketové ražniči s žampióny a sýrem
45 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyCibule červená
- 100gramůKompot ananasový
- Marináda
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2špetkySůl
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na 1 cm plátky. Hlavičky malých žampiónů očistíme omyjeme a osušíme. Sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Kompotovaný ananas scedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat.
- 2Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience. Připravíme si marinádu: V misce smícháme olivový olej, pepř 4 barev, sůl, sušenou petrželku a citrónovou kůru.
- 3Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova 10-15 minut. Během grilování je potíráme připravenou marinádou. Servírujeme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.