Cuketové válečky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramCuketa
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 5lžicStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůSýr Feta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Polovinu cuket nastrouháme, druhou polovinu povaříme 3 minuty ve vodě.
- 2Cibuli osmažíme na olivovém oleji dozlatova, zalijeme vínem a dvě minuty povaříme. Poté ji odstavíme z plamene. Smícháme ji se strouhanými cuketami.
- 3Ke strouhaným cuketám přidáme vařené cukety nakrájené na kostičky.
- 4Přidáme i rozdrobenou fetu, stouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Přidáme bylinky.
- 5Ze směsi tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.