Cuketový krém
60 min.
Ingredience
- 500gramůCuketa
- 0,25litrVíno bílé
- 140gramůPstruh uzený
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.
- 3Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.
- 4Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.
- 5Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.
- 6Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.