Cuketový krém

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu polovinu nadrobno nakrájeného pstruha.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje. Zpěníme šalotku, česnek, přidáme cukety a pstruha. Vše krátce podusíme. Přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a přikryté zvolna vaříme 15-20 minut doměkka.
  • 3
    Druhou polovinu cukety nakrájíme na drobné kostičky a dozlatova je opečeme na rozehřátem oleji.
  • 4
    Nakrájíme na kostičky druhou polovinu pstruha. Ušleháme smetanu.
  • 5
    Polévku rozmixujeme a procedíme přes síto.
  • 6
    Krém znovu rozehřejeme a přidáme ušlehanou smetanu. Rozdělíme do talířů a posypeme cuketovými kostičkami a nakrájeným pstruhem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.