Cuketový nákyp s bulgurem
75 min.
Ingredience
- 250gramůBulgur
- 600gramůCuketa
- 2kusyCibule
- 80gramůOřechy Kešu
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRicotta
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKurkuma
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bulgur namočíme do vlažné vody a necháme 30 minut bobtnat. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kešu oříšky nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a cuketu, opékáme je asi 2 minuty, pak přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
- 2Riccottu smícháme s vejcem, přidáme bulgur, cuketu s cibulí a zeleninou a kešu oříšky, ochutíme solí, pepřem a kurkumou.
- 3Směsí naplníme zapékací mísu, povrch uhladíme nožem a dáme zapéct do trouby. Podáváme s listovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.