Cuketový nákyp s bulgurem

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur namočíme do vlažné vody a necháme 30 minut bobtnat. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kešu oříšky nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a cuketu, opékáme je asi 2 minuty, pak přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
  • 2
    Riccottu smícháme s vejcem, přidáme bulgur, cuketu s cibulí a zeleninou a kešu oříšky, ochutíme solí, pepřem a kurkumou.
  • 3
    Směsí naplníme zapékací mísu, povrch uhladíme nožem a dáme zapéct do trouby. Podáváme s listovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.