Cukroví ořechové

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, přidáme máslo, med a šlehačem vyšleháme dohusta. Přisypeme obě mouky (hladkou a žitnou), sodu, strouhanou citronovou kůru, mletý hřebíček, skořici, strouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle a drcené ořechy. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice uležet na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
  • 2
    Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
  • 3
    Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, cukroví na něj vyskládáme, potřeme jedním rozkvedlaným vejcem, ozdobíme půlkou mandle a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 25 minut dorůžova.
  • 4
    Cukroví necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.