Cukroví ořechové
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70gramůMed včelí
- 210gramůCukr moučkový
- 5gramůSoda jedlá
- 2gramyHřebíček mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 150gramůMouka žitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůCitronová kůra
- 10gramůPomerančová kůra
- 25gramůMandle mleté
- 20gramůMandle
- 25gramůOřechy lískové
- 25gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, přidáme máslo, med a šlehačem vyšleháme dohusta. Přisypeme obě mouky (hladkou a žitnou), sodu, strouhanou citronovou kůru, mletý hřebíček, skořici, strouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle a drcené ořechy. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice uležet na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
- 2Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
- 3Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, cukroví na něj vyskládáme, potřeme jedním rozkvedlaným vejcem, ozdobíme půlkou mandle a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 25 minut dorůžova.
- 4Cukroví necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.