Cumberlandská omáčka po anglicku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo.
  • 2
    Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky. Šalotku s kůrou vsypeme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a ihned odstavíme. Scedíme a necháme v jemném sítku okapat.
  • 3
    Do želé přilijeme portské víno, pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme hořčici, pepř, mletý zázvor a vychladlou šalotku s kůrou. Vše spolu dobře promícháme. Nevaříme!
  • 4
    Tato omáčka se používá výhradně ke studené zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.