Cumberlandská omáčka po anglicku
40 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 120gramůŽelé rybízové
- 100mililitrůVíno portské
- 1kusŠalotka
- 30gramůPomerančová kůra
- 30gramůCitronová kůra
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo.
- 2Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky. Šalotku s kůrou vsypeme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a ihned odstavíme. Scedíme a necháme v jemném sítku okapat.
- 3Do želé přilijeme portské víno, pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme hořčici, pepř, mletý zázvor a vychladlou šalotku s kůrou. Vše spolu dobře promícháme. Nevaříme!
- 4Tato omáčka se používá výhradně ke studené zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.