Cumberlandská omáčka s portským vínem
25 min.
Ingredience
- 250gramůRybíz červený
- 6lžicCukr želírovací
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 3kusyPepř černý celý
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky.
- 2V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme.
- 4Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.