Cupcake s vůní čaje a koření
66 min.
Ingredience
- Na posypání
- 2lžíceCukr skořicový
- Ochucené čajové mléko s kořením
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 3lžícečaj indický sypaný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5špetkaZázvor mletý
- 0,5špetkaHřebíček mletý
- Těsto
- 250gramůCukr krupice
- 300gramůMáslo čerstvé
- 200lžicMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaKardamom mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Základ krému
- 300gramůMáslo čerstvé
- 675gramůCukr moučka
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
425 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do kastrólku si nalijeme 200ml mléka a dáme ho vařit. Vložíme do něj 3 lžičky silného indického čaje, 1 lžičku mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku a po špetce mletého zázvoru a hřebíčku. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout. Pak ho scedíme.
- 2Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.
- 3Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, s mletou skořicí, s mletým kardamomem, s jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.
- 4Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi kořeněného čajového mléka.
- 5Za stálého šlehání přidáme 3 lžíce scezeného čajového mléka s kořením a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
- 6Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
- 7Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
- 8Připravíme vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy.
- 9V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích zbytek scezeného čajového mléka s kořením. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme, posypeme jemným skořicovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.