Curyšské ragú

27 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.
  • 3
    V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.
  • 4
    Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.