Curyšské ragú
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTelecí plec
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.
- 3V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.
- 4Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.