Curyšský telecí řízek
35 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 500gramůTelecí kýta
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 150gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 200gramůOlej stolní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
89 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
137 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a na každý do poloviny položíme plátek šunky a sýru. Druhou polovinu přehneme, aby se okraje kryly a naklepeme.
- 2Řízky poprášíme hladkou moukou a opékáme je na oleji 3 minuty na každé straně. Vyjmeme je, olej slijeme, přidáme máslo, trochu vývaru a krátce povaříme.
- 3Nakonec přidáme nasekanou petrželku a řízky přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.