Ďábelská roštěná
210 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyFeferony
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 1kusPaprika zelená
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůLečo sterilované
- 100gramůOlivy bez pecky
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
82 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
912 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Naporcované maso rozdělíme na 2 díly. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na jeden díl naskládáme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, uvařená a na kostky nakrájená vajíčka, nadrobno nasekané žampióny, na kolečka česnek, nakrájené olivy, na proužky papriku, na kolečka feferonky. Nakonec přidáme lečo bez šťávy. Druhým dílem masa vše přeložíme. Stáhneme nitě, necháme v chladu odležet 2 hodiny.
- 2Potom roštěnky obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě dusíme asi 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.