Dakkhinská omeleta se špenátem
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka tatarská
- 6lžicMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 200gramůŠpenát mražený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
40 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutky rozšleháme se svařeným mlékem, solí a pepřem. Z bílků a tatarky ušleháme tuhý sníh a vmícháme ke žloutkům.
- 2V pánvi rozpálíme máslo s olejem, vlijeme vaječnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. v
- 3Hotovou omeletu přemístíme na talíř, na polovinu navrstvíme dušený špenát a zakryjeme druhou polovinou. Nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.