Dalamánky s kmínem

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve rozdrolíme droždí na kousíčky, přidáme cukr, zalijeme 150 ml vody, přidáme lžičku mouky a necháme kvásek nabobtnat. Jakmile kvásek vyběhne, přidáme další vodu, mouku, olivový olej, drcený kmín, pepř a sůl a vypracujeme polotuhé těsto a necháme je na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Během kynutí těsto asi dvakrát propracujeme. Po vykynutí těsta vytvarujeme dalamánky a posypeme je kmínem a hrubozrnnou solí.
  • 2
    Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Horké dalamánky potřeme slanou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.