Dalamánky s kmínem
125 min.
Ingredience
- 42gramůDroždí
- 300mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka žitná celozrnná
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceKmín drcený
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve rozdrolíme droždí na kousíčky, přidáme cukr, zalijeme 150 ml vody, přidáme lžičku mouky a necháme kvásek nabobtnat. Jakmile kvásek vyběhne, přidáme další vodu, mouku, olivový olej, drcený kmín, pepř a sůl a vypracujeme polotuhé těsto a necháme je na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Během kynutí těsto asi dvakrát propracujeme. Po vykynutí těsta vytvarujeme dalamánky a posypeme je kmínem a hrubozrnnou solí.
- 2Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Horké dalamánky potřeme slanou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.